Adriaan: 0655967180 , Marianne : 0611607340 | camping@nieuwarendsrust.nl

Melkbusshop.nl

 

 

 

Mollen geen probleem! Neem Carbid.Mollen hebben een grote hekel aan de lucht van carbid. Bij het doelmatig toepassen van carbid zijn deze plaaggeesten meestal snel vertrokken naar de belendende percelen. En Nieuw Arendsrust is Verkoop punt voor Carbid in Zeeland namens Melkbusshop.nl . Er kunnen meerdere mollen in een gang gevangen worden omdat hoofdgangen door meerdere mollen gebruikt worden. Bovendien kan een territorium dat vrijkomt (bijvoorbeeld omdat een dier gevangen is) snel weer door een andere mol worden ingenomen.

Wat werkt niet tegen mollen?

  • Water in de mollengang laten lopen.
  • Glas of stenen in de gangen leggen.
  • Flessen in mollengangen plaatsen.
  • Een geluidsapparaat plaatsen.

Informatie

De mol graaft een hoofdgang naar de drinkplaats en graaft vanuit deze hoofdgang een aantal zijgangen waarin hij jaagt en zijn voedsel bewaart.

Het beste werkt het als u deze hoofdgang bewerkt met carbid. Als u deze gevonden denkt te hebben graaft u nabij een mollenhoop deze gang een klein stukje open waarbij u ervoor moet zorgen niet teveel met de handen in de grond te roeren. De mol kan goed mensenlucht herkennen en als hij het niet vertrouwd komt hij niet weer bij die plaats in de buurt.

Als u de gang nu iets open hebt gemaakt plaatst u een brokje carbid van ongeveer 250 gram in de gang. Dit doet u op een aantal plaatsen nabij de mollenhopen en verdeeld over uw tuin. U let er hierbij op dat het gas goed in de gangen kan trekken. Om het gat af te dekken is het handig om een grasplag af te steken en deze op de opening te plaatsen. Hierdoor is er minder kans dat er losse grond de gang gaat blokkeren.

Voordat u de plag erop legt doet u nog een kleine scheut water op het carbid. Omdat de grond altijd wel iets vochtig is blijft het overgebleven carbid gedurende langere tijd acetyleengas afgeven waaraan de mollen dus een flinke hekel hebben.

De kans is nu groot dat de mollen verstikken of, wanneer ze nog weg kunnen komen, gaan vertrekken naar luchtiger oorden.